Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Стига бе ...хахах. Искам да го излъжа да показва, че температурата е 20 градуса някъде . Ама там ще е трудно дето е
    Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

• С каква идея? Този датчик не случайно е поставен точно там. Той способства затова да се отчита дебита на въздуха коректно.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Да лъже компютъра, че въздуха е по-студен, но не съм сигурна какъв ще е ефекта. Мисля да направя друго, че без тва баща ми я заразя тая кола, а ми е жал. Да и сложа спортен филтър и да игнорирам нейния и онази черна кутия преди него - направо с една права тръба до радиатора някъде. Ама ме притеснява следното, но може и да греша - струва ми се, че дебитомера е поставен под някакъв ъгъл спрямо въздушния поток и ако това е така няма да успея да го наглася точно....
        Алфа Ромео 166 ,Брера

Comment

• Първоначално публикувано от Alexandra Покажи съобщение
          Да лъже компютъра, че въздуха е по-студен, но не съм сигурна какъв ще е ефекта. Мисля да направя друго, че без тва баща ми я заразя тая кола, а ми е жал. Да и сложа спортен филтър и да игнорирам нейния и онази черна кутия преди него - направо с една права тръба до радиатора някъде. Ама ме притеснява следното, но може и да греша - струва ми се, че дебитомера е поставен под някакъв ъгъл спрямо въздушния поток и ако това е така няма да успея да го наглася точно....
          Ако го излъжеш че е по-студен въздух - компютъра ще обогати сместа и всички проблеми свързани с това.
          Спортния филтър може да ти прецака дебитомера ако прекалиш с омасляването на филтъра. Дебитомера ако му сменяш мястото го прави заедно с корпуса му а не само сензора ...
          ...

Comment

• Колеги имам следния проблем, не мога да запаля колата, давам контакт ключа изгасва но като завъртя нищо, все едно не стига ток до стартера, моля ви помагайте!
            Alfa 166jtd,1999

Comment

• Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщение
              Колеги имам следния проблем, не мога да запаля колата, давам контакт ключа изгасва но като завъртя нищо, все едно не стига ток до стартера, моля ви помагайте!
              Акумулатора жив ли е ?
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Акумолатора е нов, не е от него, лампи всичко свети но не иска да запали, въобще не иска да завърти!
                Alfa 166jtd,1999

Comment

• Ако е нов нов акумулатора - може да е дефектен, на един колега скоро му се случи.
                  Пак в този случай може да са ти го продали незареден достатъчно и от студа да е умрял.
                  Иначе стартер , кабели към стартера.
                  Скоро на другата кола се случи същото , но тогава беше топло времето. След като я бутнаха на скорост - после започна да си пали пак нормално от ключа . Нямам обяснение.
                  ...

Comment

• Четки на стартера бендикс.

Comment

• Провери първо дали като дадеш ключа на позиция стартер, цъка релето за стартера под кората между чистачките.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Провери първо дали като дадеш ключа на позиция стартер, цъка релето за стартера под кората между чистачките.
                        А кое точно е релето, защото те са няколко там все червени
                        Alfa 166jtd,1999

Comment

• Колега пробвах, релето цъка но не иска да завърти стартера, къде да погледна или стартера е заминал!
                          Alfa 166jtd,1999

Comment

• На стартера има закачени 2 проводника. Дебел и тънък.
                            На дебелия трябва да има постоянно +12V а на тънкия - само в момент в който цъкне релето. Това е добре да се пробва с мултицет или с пробна лампа.
                            Ако и двете напрежения ги има, то вероятно четките на стартера са заминали или не контактуват добре.
                            Добре е да се провери и да не се е откачила масата на мотора.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Сега проверих има ги напреженията, дори и без контакт има минус (или аз бъркам нещо), а стартера може ли да се сваля от горе или трябва канал
                              Last edited by Megadet; d.m.y г., 16:59.
                              Alfa 166jtd,1999

Comment

• Да се похваля, че и аз не можах да запаля тази сутрин, но причината съм си аз. Снощи съм си забравил плафона да свети...

Comment

Working...
                                X